News

4 March 2021 |

Schedule released for Phillip Island Shannons event next weekend

The postponement of the Shannons Motorsport Australia Championships event at Phillip Island seems a long time ago … because we are ready to race next weekend!

The jam-packed schedule will include six categories over three days, featuring blockbuster categories;

– Supercheap Auto TCR Australia Series
– VHT S5000 Australian Drivers’ Championship
– Fanatec GT World Challenge Australia Powered by AWS
– National Trans Am Series
– Porsche Michelin Sprint Challenge
– Porsche 944 Challenge

CLICK HERE to download the full Phillip Island schedule.

The schedule for the meeting has been locked in, with all classes practicing on Friday, as well as qualifying sessions for Trans Am.

While the schedule does not feature any racing on Friday, that might not necessarily be true, as a Pro v Media karting event has been scheduled for the evening that will pit professional drivers alongside media representatives in a fun challenge.

The event marks Round 2 of the Supercheap Auto TCR Australia Series, the VHT S5000 Australian Drivers’ Championship and the National Trans Am Series.

Jordan Cox, Thomas Randle and Aaron Seton currently lead their respective classes, but they’ll have a huge pack of competitors looking to end their reign.

For lovers of fast sports cars, the Fanatec GT World Challenge Australia Powered by AWS is just what you’re after. The event will mark the first time that the class will compete in Australia with the backing of highly-regarded GT promotors SRO Motorsports, in conjunction with the Australian Racing Group. After a difficult couple of years for GT racing in Australia, the new joint venture has already inspired new cars and drivers to get on the grid and wow the crowds.

Also in the sports cars realm, a real Porsche flavour will run through the paddock too, with the Porsche Michelin Sprint Challenge and the Porsche 944 Challenge set to run on the card.

CLICK HERE to download the full Phillip Island schedule.

CLICK HERE to secure your trackside tickets for the event.

If you can’t make it to Phillip Island, ARG has you covered, with live and free coverage around the globe. See below for details.

AUSTRALIA

Saturday
7plus – 10am – 4pm AEDT
7mate – 11am – 3pm AEDT

Sunday
7plus – 10am – 3pm AEDT
7mate – 11am – 3pm AEDT

NEW ZEALAND

Saturday
Sky Sports – 1pm – 5pm NZT

Sunday
Sky Sports – 1pm – 5pm NZT

INTERNATIONAL

Saturday
Motorsport.tv – 11pm – 5am GMT

Sunday
Motorsport.tv – 11pm – 4am GMT

Schedule: Shannons Motorsport Australia Championships, Phillip Island

Start End Series Session Length
Friday, March 12
09:05 09:25 Porsche 944 Challenge Practice 1 20min
09:30 10:00 Fanatec GT World Challenge Australia Powered by AWS Practice 1 30min
10:05 10:25 National Trans Am Series Practice 1 20min
10:30 10:55 Supercheap Auto TCR Australia Series Practice 1 25min
11:00 11:25 VHT S5000 Australian Drivers’ Championship Practice 1 25min
11:30 11:50 Porsche 944 Challenge Practice 2 20min
11:55 12:25 Porsche Michelin Sprint Challenge Practice 1 30min
12:30 13:00 Fanatec GT World Challenge Australia Powered by AWS Practice 2 30min
13:05 13:25 National Trans Am Series Practice 2 20min
13:30 13:55 VHT S5000 Australian Drivers’ Championship Practice 2 25min
14:00 14:25 Supercheap Auto TCR Australia Series Practice 2 25min
14:30 14:55 Porsche Michelin Sprint Challenge Practice 2 25min
15:00 15:20 Fanatec GT World Challenge Australia Powered by AWS Qualifying 1 20min
15:30 15:50 Fanatec GT World Challenge Australia Powered by AWS Qualifying 2 20min
15:55 16:15 Porsche Michelin Sprint Challenge Qualifying 20min
16:20 16:40 National Trans Am Series Qualifying 20min
Saturday, March 13
09:05 09:25 Porsche 944 Challenge Qualifying 20min
09:30 09:50 VHT S5000 Australian Drivers’ Championship Qualifying 20min
09:55 10:05 Supercheap Auto TCR Australia Series Qualifying 1 10min
10:10 10:20 Supercheap Auto TCR Australia Series Qualifying 2 10min
10:30 10:55 Porsche Michelin Sprint Challenge Race 1 14 laps
11:10 11:35 VHT S5000 Australian Drivers’ Championship Race 1 14 laps
11:45 12:05 National Trans Am Series Race 1 11 laps
12:20 13:20 Fanatec GT World Challenge Australia Powered by AWS Race 1 60min
13:40 14:05 VHT S5000 Australian Drivers’ Championship Race 2 14 laps
14:25 14:55 Supercheap Auto TCR Australia Series Race 1 15 laps
15:05 15:25 Porsche Michelin Sprint Challenge Race 2 12 laps
15:35 16:55 National Trans Am Series Race 2 11 laps
16:10 16:35 Porsche 944 Challenge Race 1 11 laps
Sunday, March 14
09:35 09:55 Porsche 944 Challenge Race 2 8 laps
10:05 10:50 Porsche Michelin Sprint Challenge Race 3 26 laps
11:10 11:40 Supercheap Auto TCR Australia Series Race 2 15 laps
11:50 12:50 Fanatec GT World Challenge Australia Powered by AWS Race 2 60min
13:00 13:25 National Trans Am Series Race 3 13 laps
13:40 14:05 VHT S5000 Australian Drivers’ Championship Race 3 14 laps
14:25 14:55 Supercheap Auto TCR Australia Series Race 3 15 laps
15:05 15:30 Porsche 944 Challenge Race 3 11 laps
!-- SVG Corners -->